Η Rolls-Royce Silver Shadow του Freddie Mercury βγαίνει σε δημοπρασία

Η Rolls-Royce είναι αγαπημένη μάρκα για πολλούς διάσημους αστέρες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Freddie Mercury. Ο τραγουδιστής των Queen είχε στην κατοχή του τη Rolls-Royce Silver Shadow του 1974, η οποία όπως ανακοινώθηκε θα βγει σε δημοπρασία στις 5 Νοεμβρίου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση Superhumans Center, η οποία θα προσφέρει όσα χρήματα μαζευτούν στην Ουκρανία για τους άμαχους πολίτες.

Το Sedan μοντέλο είναι βαμμένο στο Silver Chalice χρώμα, όπως δηλαδή βγήκε από το εργοστάσιο, ενώ το 1979 το απέκτησε η εταιρεία παραγωγής του ροκ σταρ, Goos Productions Ltd. Ουσιαστικά έκανε μια μεταπώληση στον εαυτό του. Οι φήμες θέλουν τον Άγγλο τραγουδιστή να μην την οδήγησε ποτέ, αφού στα χαρτιά δεν κατείχε άδεια οδήγησης.

Για όσους ενδιαφέρονται το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα έγγραφα που το συνδέουν με τον τραγουδιστή των Queen, συμπεριλαμβανομένων και των τιμολογίων από τις επισκέψεις για την απαραίτητη συντήρηση. Η Silver Shadow ήταν ένα μοντέλο που υπήρχε στην παραγωγή της βρετανικής φίρμας από το 1965 έως το 1980 και διέθετε ένα V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων, ενώ αργότερα απέκτησε τον πιο ισχυρό των 6,8 λίτρων.

Μετά τον θάνατο του Freddie Mercury το Νοέμβριο του 1991, το Silver Shadow οδηγήθηκε από την αδερφή του αείμνηστου ροκ σταρ Kashmira Cooke, η οποία αγόρασε το αυτοκίνητο από το Freddie Mercury Estate το 2003. Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε το 2013, όταν αγοράστηκε από τον σημερινό του ιδιοκτήτη.

Όσοι συλλέκτες θέλουν να την αποκτήσουν στη συλλογή τους πιθανότατα θα μπορέσουν να το κάνουν χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού οι εκτιμήσεις θέλουν ότι θα πουληθεί μεταξύ 20.000 και 30.000£. Αυτό γίνεται εξαιτίας της παραγωγής του, που ήταν για αρκετά χρόνια, κάτι που κάνει την Silver Shadow να μην ανεβαίνει πολύ σε τιμή. Η δημοπρασία θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου από τον οίκο RM Sotheby’s, όποτε όσοι πιστοί προσέλθετε.