Οι εταιρείες της αυτοκίνησης έχουν σχεδιάσει τα πλάνα τους για την κατασκευή υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού η τάση τείνει προς αυτή την κατεύθυνση για να υπάρχει μικρότερη ρύπανση για το περιβάλλον. Έτσι και η Mercedes – Benz θα παρουσιάσει δύο υβριδικά μοντέλα της A – Class. Τα δύο νέα μοντέλα θα έχουν plug – in υβριδικό κινητήρα και θα ονομάζονται A220e 4Matic και A250e 4Matic.

Και στα δύο θα υπάρχει ο βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων που ανέπτυξε η Daimler και η Renault και φυσικά ένας ηλεκτροκινητήρας. Η διαφορά στις δύο εκδόσεις A220e και A250e θα είναι στην ιπποδύναμη του βενζινοκινητήρα, αφού στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 136 ίππους και στη δεύτερη τους 163, με τον ηλεκτροκινητήρα να παράγει 90 ίππους.

Όσοι ήδη μπήκατε σε σκέψεις για το πώς μπορείτε να τις αποκτήσετε θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή, αφού η αποκάλυψη τους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Παρίσι τον Οκτώβριο. Εκεί θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το μηχανικό κομμάτι, αλλά και τις εκδόσεις.