Η Bentley παρουσίασε τη νέα Flying Spur Speed, η οποία ολοκληρώνει τη γκάμα των συγκεκριμένων μοντέλων. Το νέο Sedan είναι μια ακόμα πολυτελέστατη έκδοση, αφού σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι ανώτερη της Flying Spur S. Εξωτερικά διακρίνουμε τη μεγάλη μάσκα, τα οβάλ LED φωτιστικά σώματα και τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Επιπλέον, υπάρχουν οι νέες τεράστιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, ενώ προσφέρονται και νέα εξωτερικά χρώματα.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα σκούρα δερμάτινα καθίσματα με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες, ενώ οι πορτοκαλί λεπτομέρειες συνεχίζουν να υπάρχουν και στο υπόλοιπο εσωτερικό. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η επιλογή χρωμάτων για το εσωτερικό αυξάνεται από 5 σε 15, με το Piano Black να είναι το βασικό και τα Crown Cut Walnut, Dark Stained Burr Walnut και Dark Fiddleback Eucalyptus να είναι ως εναλλακτικές επιλογές χωρίς κόστος.

Μηχανικά η νέα Flying Spur Speed τροφοδοτείται από τον W12 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 635 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα οδήγησης που είναι τα Comfort, Bentley, Sport και Custom. Στο τελευταίο μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές καθώς μπορεί να ρυθμίσει την ανάρτηση και το επίπεδο οδήγησης (για παράδειγμα πιο επιθετική) που προτιμά. Παράλληλα το νέο μοντέλο διαθέτει κεραμικά φρένα με διάμετρο 420 χιλιοστών, ενώ αυτά αντέχουν θερμοκρασίες έως 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί η τιμή της για κάποιους να είναι απαγορευτική, όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι όνειρο για πολλούς. Μπορεί να έχει και ταχύτητα και επιδόσεις, αλλά και απόλυτη ασφάλεια, όμως η πολυτέλεια που προσφέρει ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Άλλωστε αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Bentley. Εμείς όπως και να έχει θα τη θέλαμε. Εσείς;