Η εντυπωσιακή Aston Martin DBR22

Τα αυτοκίνητα της Aston Martin πάντα είχαν κάτι εντυπωσιακό επάνω τους για αυτό και ξεχώριζαν. Αυτή τη φορά όμως η βρετανική φίρμα δημιούργησε κάτι αριστουργηματικό. Η DBR22 είναι ένα αυστηρά διθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να προσφέρει αυτό που πραγματικά θέλει ένας οδηγός. Ο λόγος της δημιουργίας της είναι η 10η επέτειος της Q by Aston Martin και φυσικά ένας φόρος τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950.

Το συλλεκτικό μοντέλο δεν είναι άλλο από ένα Speedster, θέλοντας να κάνει τη διαφορά με τα υπόλοιπα. Για όσους δε θυμούνται στη θέση της DBR22 πολλές δεκαετίες πίσω ήταν η DBR1 και η DB3S. Ιδίως η τελευταία αποτελούσε την αγωνιστική έκδοση στη δεκαετία του 1950. Φυσικά, τα κομμάτια της DBR22 θα είναι ελάχιστα κάτι που σημαίνει πως πολύ γρήγορα θα γίνει συλλεκτική.

Η εμπρόσθια όψη είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ στο καπό ξεχωρίζει ο αεραγωγός για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η λεπτή LED κόκκινη γραμμή που είναι ενιαία και δημιουργεί τα φωτιστικά σώματα, καθώς και η διπλή απόληξη της εξάτμισης στη μέση. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, οι οποίες έχουν ένα και μόνο μπουλόνι.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στρογγυλός με τον οδηγό να έχει ένα παιχνίδι στα χέρια του. Φυσικά, υπάρχει η ψηφιακή οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως και η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων.

Μηχανικά η νέα Aston Martin DBR22 τροφοδοτείται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 715 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 319 χλμ/ώρα.

Η DBR22 διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ το πίσω υποπλαίσιο είναι από 3D εκτυπωτή, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Aston Martin. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν πολλά 3D εκτυπωμένα μέρη από αλουμίνιο, τα οποία στη συνέχεια συγκολλήθηκαν για να σχηματιστεί το υποπλαίσιο.

Για όποιον ενδιαφέρεται ίσως θα πρέπει να κοιτάξει για κάτι άλλο, αφού όπως αναφέραμε τα κομμάτια θα είναι ελάχιστα. Μπορεί η Aston Martin να μην έχει αναφέρει επίσημα πόσα θα είναι και ποια θα είναι η τιμή, αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα υπάρξουν μόλις 10 κομμάτια, όπου το κάθε ένα από αυτά αναμένεται να ξεπερνά τα 2.000.000€.