Η Mitsubishi ανανέωσε το Xpander Cross. Το συγκεκριμένο SUV της ιαπωνικής εταιρείας βρίσκεται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Η εμπρόσθια όψη θυμίζει κάτι από Outlander, με τις αλλαγές να εστιάζονται στη νέα μάσκα. με το λογότυπο της Mitsubishi να είναι στη μέση, στους νέους προφυλακτήρες, στα νέα LED φωτιστικά σώματα και στο νέο καπό με τις νευρώσεις.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”. Η Mitsubishi προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές και ένα καινούργιο χρώμα που είναι το Green Bronze Metallic.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ ψηφιακή οθόνη υπάρχει και στον σύστημα ελέγχου του κλιματισμού. Τα μαύρα καθίσματα με τις λευκές ραφές, το δερμάτινο τετράκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχει και ασύρματη βάση φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Μηχανικά το ανανεωμένο Mitsubishi Xpander Cross τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 103 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων ή με το αυτόματο CVT κιβώτιο. Επιπλέον, υπάρχει το ενεργό διαφορικό, το οποίο βελτιώνει τις στροφές με βάση τη γωνία διεύθυνσης, την πίεση της πέδησης, τις διαμήκεις δυνάμεις G, τον ρυθμό εκτροπής και την ταχύτητα του τροχού.

Μπορεί το εν λόγω μοντέλο να μη το δούμε στην Ευρώπη, αφού το Outlander ικανοποιεί απόλυτα τη συγκεκριμένη αγορά και οι Ιάπωνες κρίνουν ότι δε χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Άλλωστε η ιαπωνική εταιρεία έχει αρχίσει και πάλι να κερδίζει την ευρωπαϊκή αγορά, αφού με τις αλλαγές στα κινητήρια συστήματα μείωσε τις εκπομπές ρύπων και μπορεί ξανά να κυκλοφορεί τα μοντέλα που γνωρίζουμε.