Η Ferrari παρουσίασε τη νέα F8 Tributo, όπου αναμένεται να αντικαταστήσει την πετυχημένη 488 GTB. Το νέο μοντέλο στο Maranello είναι εκπληκτικό, αφού διαθέτει την κλασσική και πετυχημένη ιταλική συνταγή. Η εμπρόσθια όψη είναι αρκετά επιθετική με το καπό να χαμηλώνει προς τα κάτω, ενώ υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας, ο αεραγωγός στο καπό και τα ανοίγματα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα που διαχειρίζονται τον αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, η αεροτομή, το μεγάλο πίσω τζάμι και φυσικά η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι αναμενόμενη με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα να έχουν μια κόκκινη λωρίδα στη μέση. Το τριάκτινο σπορ τιμόνι έχει τους απολύτως απαραίτητους διακόπτες, ενώ η οθόνη του πίνακα οργάνων διατηρεί το αναλογικό στροφόμετρο.

Μηχανικά η νέα F8 Tributo τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 720 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 78,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο δυνατό V8 κινητήρα που έχει κατασκευάσει η Ferrari μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τον αντικαταστάτη της είναι ελαφρύτερη κατά 40 κιλά, ενώ η ισχύς έχει μεγαλώσει κατά 50 κιλά. Η νέα Ferrari F8 Tributo διαθέτει το σύστημα Side Slip Angle Control, το οποίο κάνει το αυτοκίνητο να αποδίδει τα μέγιστα τόσο στην καθημερινή χρήση, όσο και σε πιο εξειδικευμένες συνθήκες.

Η νέα Ferrari F8 Tributo είναι σίγουρο πως θα αντικαταστήσει επάξια την 488 GTB. Όποιος και να βρεθεί στο τιμόνι της θα το απολαύσει στο έπακρο, αφού τα ιταλικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα για να ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στις αγορές μέσα στο έτος χωρίς να έχει προσδιοριστεί η τιμή του.