Η AMG παρουσίασε μια ακόμη ισχυρή Mercedes ικανοποιώντας ακόμη περισσότερο αυτούς που θέλουν ένα δυνατό και ασφαλές αυτοκίνητο. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+, η οποία είναι ένα από καλύτερα SUV της κατηγορίας του. Η μεγάλη μάσκα με το αστέρι στη μέση, τα LED φωτιστικά σώματα με τις διπλές λωρίδες από τα φώτα ημέρας, καθώς και η απουσία των προβολέων ομίχλης είναι τα πιο βασικά σημεία στο εμπρόσθιο κομμάτι.

Το καπό με τις νευρώσεις και ο προφυλακτήρας με τα ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα το κάνουν να φαίνεται πιο άγριο. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής, τα φωτιστικά σώματα που ξεκινούν με το μεγαλύτερο μέρος από το πλάι και καταλήγουν στο πορτμπαγκάζ, καθώς και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι το βασικό κομμάτι, με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα και τις κόκκινες ραφές, το σπορ τιμόνι των τεσσάρων ακτίνων με τα χειριστήρια και τις δύο οθόνες, μια ψηφιακή που απεικονίζει των πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά η νέα Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ τροφοδοτείται από τον 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 435 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 9,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 212 γρ/χλμ.

Επιπλέον, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας 48 Volt, που αποτελείται από έναν ηλεκτρικό συμπιεστή και μία γεννήτρια-μίζα με την ονομασία EQ Boost. Όλο το σύστημα του κινητήρα συνδυάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Speedshift TCT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας GLE 53 4Matic+ είναι η ενεργή αερανάρτηση Active Ride Control που διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, με ανεξάρτητους ενεργοποιητές στον εμπρός και πίσω άξονα. Οι 5 επιλογές οδήγησης που έχει ο οδηγός είναι Comfort, Sport, Sport+, Trail και Sand. Οι δύο τελευταίες είναι επιλογές για εκτός δρόμου διαδρομές. Για μεγαλύτερη ασφάλεια έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα φρένα 400 χιλιοστών μπροστά και 345 πίσω.

Σίγουρα μια Mercedes-AMG έχει τη δική της αίγλη. Η πολυτέλεια είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της, όμως αυτό που είναι το μεγάλο ατού της είναι η ταχύτητα και η ασφάλεια. Φυσικά, η εκτός δρόμου εμπειρία μπορεί να γίνει συναρπαστική με μια Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+.