Όλοι γνωρίζουμε πως η έκδοση WRX του Impreza τοποθετείται ένα βήμα πριν από την πιο ισχυρή STI. Όμως οι Ιάπωνες θέλοντας να τονώσουν το WRX στη αγορά έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό για τη γκάμα την έκδοση WRX S4. Η εν λόγω έκδοση του νέου WRX αποκαλύφθηκε με σκοπό να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η μάσκα έχει μικρύνει λίγο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα και το λογότυπο STI το κάνουν πιο όμορφο. Οι νευρώσεις στο καπό, αλλά και ο μεγάλος αεραγωγός στο κέντρο προσδίδουν την αγριότητα που θέλει να έχει ως αυτοκίνητο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Η Subaru θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό δημιούργησε τέσσερα νέα χρώματα που είναι τα Solar Orange Pearl, Sapphire Blue Pearl, Ignition Red και Ceramic White. Επιπλέον, το WRX S4 θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού που είναι οι GT-H, GT-H EX, STI Sport R και STI Sport R EX. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του WRX S4 είναι πως παρότι είναι 4θύρο Sedan διαθέτει πίσω υαλοκαθαριστήρα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό έχουν αλλάξει όλα. Η κάθετη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κερδίζει αμέσως τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ υπάρχει και η ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων. Τα bucket δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά δεν αλλάζει, αφού για άλλη μια φορά η Subaru επιλέγει Boxer κινητήρα. Έτσι κάτω από το καπό βρίσκεται ο Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 275 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,2 κιλά. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω του Symmetrical All-Wheel Drive συστήματος και στους τέσσερις τροχούς.

Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως η τιμολογιακή πολιτική για το νέο Subaru WRX S4 στην Ιαπωνία ξεκινά από 3.640.000¥ ή 28.310€, ενώ η έκδοση S4 STI Sport R EX που θα είναι και η ακριβότερη ανεβαίνει στα 4.340.000¥ ή 33.755€. Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάζονται 500 κομμάτια το μήνα, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλοι όσοι θέλουν να το αποκτήσουν. Μπορεί να μην είναι η ισχυρή έκδοση STI, όμως και η WRX S4 έχει τη δική της χάρη. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;