Η Hyundai αποκάλυψε στο Los Angeles το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV μοντέλο με την ονομασία Seven. Ουσιαστικά όπως όλα δείχνουν είναι ο προκάτοχος του Ioniq 7. Το Seven βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai και έχει μακρύ μεταξόνιο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έχει αεροδυναμικό σχήμα, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα είναι με μικρά pixel δίνοντας μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Στο πίσω μέρος και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα αποτελούνται από πολλά pixel, ενώ η πόρτα είναι ολόκληρη με τζάμι προσφέροντας πολύ καλή ορατότητα.

Οι πόρτες ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση προσφέροντας άπλετο χώρο για να εισέλθουν οι επιβάτες. Φυσικά, το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο σπίτι, πάρα αυτοκίνητο, αφού μοιάζει με κάτι από σαλόνι ή καθιστικό. Επιπλέον, δεν υπάρχει πίνακας οργάνων, παρά μόνο οθόνες που προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το Seven θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι οικολογικό, αφού στο χρώμα εφαρμόστηκε η βιοβαφή, ενώ όλα τα υλικά είναι ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα. Το ίδιο γίνεται και στο εσωτερικό, όπου υπάρχουν υλικά bamboo και βιολογική ρητίνη.

Όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι οι Κορεάτες ανέφεραν πως η αυτονομία του φτάνει τα 485 χιλιόμετρα, χωρίς όμως να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκινητήρων. Με τον ταχυφορτιστή που υπάρχει η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου θα χρειάζεται μόλις 20’ για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητας.

Μπορεί το Seven να είναι εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικά και εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά δεν προσφέρει περισσότερα από τα ηλεκτρικά μοντέλα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Βέβαια μέχρι να μπει στην παραγωγή το Ioniq 7, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά. Ίδωμεν.