Η Alfa Romeo 4C είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να εξιτάρουν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό. Έτσι δημιούργησαν την 4C Competizione Limited Edition, η οποία στην κυριολεξία θα είναι για ελάχιστους. Όπως όλα δείχνουν η 4C σε λίγο καιρό θα ολοκληρώσει την παραγωγή της και έτσι οι Ιταλοί σκέφτηκαν να τονώσουν κάπως τις πωλήσεις τους.

Η επετειακή έκδοση μπορεί να μην έχει τεράστιες αλλαγές, όμως το ειδικό γκρι ματ χρώμα με τα ανθρακονήματα, η εξάτμιση της Akrapovic και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” μπροστά και 19” πίσω δίνουν στο αμάξωμα μια άλλη αίσθηση. Στο εσωτερικό και εδώ υπάρχουν μικρές αλλαγές, όπως τα νέα δερμάτινα καθίσματα, οι λεπτομέρειες που είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, καθώς και ο αριθμός της έκδοσης που βρίσκεται σε ειδικό ταμπελάκι.

Από μηχανικής πλευράς δεν αλλάζει τίποτα, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 258 χλμ/ώρα. Για όποιον σκέφτεται πώς να την αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί στην κυριολεξία, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 108 μονάδες. Όσο για την τιμή; Υπολογίστε περίπου 110.000€. Τι λέτε για μια βόλτα στην Ιταλία;