Το Honda Civic εδώ και καιρό έχει αλλάξει την εξωτερική εμφάνιση σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα. Οι Ιάπωνες πλέον αποφάσισαν να φρεσκάρουν τη γκάμα του μοντέλου κάνοντας ένα μικρό facelift στο Si τόσο στην 3θυρη, όσο και στην 5θυρη έκδοση. Οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες, αφού στην ιαπωνική εταιρεία πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δε χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Οι αλλαγές στην Coupe και στη Sedan έκδοση έρχονται κυρίως στους προφυλακτήρες. Το χρώμα τους πλέον είναι ίδιο με του αμαξώματος, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα δίνοντας μια άλλη αίσθηση. Επιπλέον, υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, καθώς και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου που είναι βαμμένες σε μαύρο ή γκρι χρώμα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έρχονται στα νέα σπορ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα αλουμινένια πεντάλ θέλουν να τονίσουν το σπορ χαρακτήρα του. Ένα ακόμη στοιχείο που εξιτάρει είναι ο κόκκινος φωτισμός στον πίνακα οργάνων που είναι ψηφιακός, όπως και η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το ηχοσύστημα με τα 8 ηχεία και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά και οι δύο εκδόσεις τροφοδοτούνται από το VTEC Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 205 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο προγράμματα για την επιλογή των αναρτήσεων τα Normal και Sport.

Μπορεί η έκδοση Si να μην είναι πολύ δημοφιλής στα ευρωπαϊκά λημέρια, όμως το Honda Civic σε όποια μορφή και να είναι, δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο που είναι στην καρδιά πολλών. Πόσο μάλλον όταν κάποιος βρίσκεσαι στο τιμόνι του και απολαμβάνει την οδήγηση του.