Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Skoda στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της υβριδικής έκδοσης της Superb. Η ναυαρχίδα της Skoda προσφέρει άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα και πλέον μεγαλύτερη οικονομία. Εξωτερικά για όσους δε θυμούνται δεν έχει διαφορές από την Superb που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, με τη μοναδική αλλαγή να είναι η εστία φόρτισης του ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στη μάσκα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, με την οθόνη του πίνακα οργάνων να διαφέρει, αφού διαθέτει και τη στάθμη της φόρτισης του ηλεκτροκινητήρα. Η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος TSI κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 153 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 114 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 33,6 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο φτάνει τους 218 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 224 χλμ/ώρα. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 42 γρ/χλμ.

Σίγουρα το να έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι αρκετά οικονομικό για το πορτοφόλι του καθενός, όμως από όσο φαίνεται δε θα είναι για όλους, αφού η τιμή από την ελληνική αντιπροσωπεία ορίστηκε στα 51.900€. Μπορεί ο καθένας να έχει τις δικές του προτιμήσεις, αλλά σκεφτείτε πως με αυτά τα χρήματα ή και με λιγότερα κάποιος αγοράζει ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά. Η επιλογή δική σας.