Η Porsche εδώ και αρκετό καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα μια υπάρξει μια πιο σπορ Cayenne εμφανισιακά και τώρα ήρθε η ώρα για την αποκάλυψη του νέου μοντέλου. Πρόκειται για την Porsche Cayenne Coupe, η οποία όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσει στα ίσια τα Audi Q8, BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe. Φυσικά, η πιο σημαντική αλλαγή στο νέο μοντέλο είναι ο σχεδιασμός που έχει πάρει ιδίως στο πίσω μέρος.

Η εξωτερική εμφάνιση αρχίζει με το μεγάλο καπό και τις νευρώσεις, με το σήμα της γερμανικής φίρμας να δεσπόζει στη μέση, ενώ η μεγάλη μάσκα είναι έτσι σχεδιασμένη για να υπάρχει καλύτερη ροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα. Τα LED φωτιστικά σώματα έχουν οβάλ σχήμα, ενώ προσφέρουν καλύτερο φωτισμό.

Η οροφή του αυτοκινήτου είναι πιο χαμηλή κατά 20 χιλιοστά από την κλασσική Cayenne. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η ρυθμιζόμενη μαύρη αεροτομή, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχει και η πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία προαιρετικά μπορεί να κατασκευαστεί και από ανθρακονήματα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το ταμπλό με τον πίνακα οργάνων κρατάει την κλασσική αναλογική μορφή. Τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων ανεβάζουν το πήχη της πολυτέλειας που είναι συνώνυμο με την Porsche. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 600 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.510 λίτρα.

Από μηχανικής πλευράς η Cayenne Coupe κρατάει τις επιλογές της μεγάλης κλασσικής Cayenne. Τη βασική επιλογή αποτελεί ο V6 Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 243 χλμ/ώρα.

Η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο ισχυρή με το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 550 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 78,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 286 χλμ/ώρα.

Το ντεμπούτο της νέας Porsche Cayenne Coupe θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει στη Νέα Υόρκη από τις 19 έως τις 28 Απριλίου. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται οι τιμές στη Γερμανία θα είναι για την μικρή έκδοση με τον τρίλιτρο κινητήρα 83.711€, ενώ για την έκδοση Turbo με τον τετράλιτρο κινητήρα θα ανεβαίνει στα 146.662€.