Όλοι γνωρίζουμε πως οι Έλληνες αγαπάνε τα αυτοκίνητα τους και τα προσέχουν με τον τρόπο του ο καθένας. Αν και στα χρόνια της κρίσης οι περισσότεροι τα παραμελούν αυτό δε σημαίνει πως έπαψαν να τα αγαπούν. Τι γίνεται όμως με τα οργανωμένα Club στη χώρα μας; Η αλήθεια είναι πως πολλοί τα έχουν παρεξηγήσει νομίζοντας πως έχουν σκοπούς είτε κερδοσκοπικούς, είτε οποιουσδήποτε άλλους.

Εμείς στην προσπάθεια μας να αποδείξουμε το αντίθετο συναντηθήκαμε με τους διαχειριστές και τα μέλη του Ibiza Club Greek Mania και κάναμε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης. Το συγκεκριμένο Club λειτουργεί από το 2013 και είναι μη κερδοσκοπικό. Φυσικά, τα παιδιά κάνουν τη δική τους προσπάθεια και τα έξοδα όταν υπάρχουν συμπληρώνονται από τους διαχειριστές ή από τον οβολό οποίου θέλει να προσφέρει.

Η συνάντηση μας είχε ως κύριο σκοπό να αναδείξουμε αυτοκίνητα από το Club και για αυτό το λόγο εμφανίστηκαν τρία Ibiza (τι άλλο θα ήταν;) εκ των οποίων το κάθε ένα είχε τα δικά του προτερήματα. Η αρχή έγινε με το Ibiza που έκλεψε την παράσταση. Μιλάμε για το FR μοντέλο του 2016 με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Προσεγμένο από άκρη σε άκρη με τις μαύρες ζάντες και τα σκουρόχρωμα φανάρια, μέχρι και την ηλιοροφή, αλλά και το εσωτερικό που έλαμπε, με το σπορ τιμόνι και τα χειριστήρια.

Στη συνέχεια είχαμε το Ibiza 6L του 2003, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 101 ίππους. Το θαλασσί μοντέλο και αυτό είναι ιδιαίτερα προσεγμένο με τις μαύρες ζάντες, την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα φιμέ τζάμια. Τέλος, το τρίτο Ibiza της συνάντησης ήταν το GTI AFI 16V του 1999 και αυτό με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 101 ίππους. Εδώ βέβαια υπήρχαν κάποιες αλλαγές εμφανισιακά κυρίως στο εσωτερικό, αλλά και εξωτερικά με την αλλαγμένη εξάτμιση, τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες και τις ζάντες αλουμινίου της OZ.

Η Χρύσα, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος μας αποκάλυψαν πως δεν έχουν κανένα παράπονο από τους διαχειριστές του Ibiza Club Greek Mania και πως αν ακόμα έφταναν στο σημείο να αλλάξουν Club πάλι στο ίδιο θα πήγαιναν. Φυσικά, εκεί δεν έλειψαν τα πειράγματα μιας ζωντανής παρέας που έδειξαν πόσο πολύ αγαπάνε τα αυτοκίνητα τους, αλλά και το Club. Το αξιοσημείωτο είναι πως όταν γίνονται συναντήσεις πάντα υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός αυτοκινήτων που δείχνει ότι οι διαχειριστές κάνουν πάντα το καλύτερο.

Το μόνο που μπορεί να θέλουν τα μέλη ίσως να είναι περισσότερες συναντήσεις και μια κοντινή απόδραση για να ανοίξουν τα αυτοκίνητα τους (σιγά που δε θα πειράζαμε τους διαχειριστές). Για εμάς ήταν μια ευχάριστη συνάντηση, αφού περάσαμε πολύ καλά και υποσχόμαστε στα παιδιά του Ibiza Club Greek Mania πως θα είμαστε κοντά τους και σε συνάντηση μελών, αλλά και στην ανάδειξη των επόμενων αυτοκινήτων, αρκεί να είναι προσεγμένα όπως αυτά.

Σίγουρα το Ibiza Club Greek Mania με τη σωστή διαχείριση δείχνει πως δεν είναι ένα απλό Club, αλλά προσπαθεί να αποδείξει πως θέση σε ένα Club εκτός από τους σκληροπυρηνικούς που ασχολούνται λίγο παραπάνω χώνοντας κάποια χρήματα παραπάνω στο αυτοκίνητο τους, έχουν και οι οικογενειάρχες, αλλά και οι πιο απλοί άνθρωποι. Βαλάντη και λοιποί διαχειριστές περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις, για να είμαστε κοντά σας και να σας πειράξουμε.