Η Mercedes-AMG A-Class μας έχει συνηθίσει στα τελευταία χρόνια την A35 να την κυκλοφορεί στη Hatchback μορφή της. Τώρα οι Γερμανοί αποκάλυψαν μια ακόμη εκδοχή της με την ονομασία A35 Sedan. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο αλλά στη μακρύτερη εκδοχή της.

Η εξωτερική εμφάνιση δείχνει τον επιθετικό χαρακτήρα της με τους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα σπόιλερ, τα μαρσπιέ, την αεροτομή στο πίσω μέρος, το διαχύτη και την διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή προαιρετικά με αυτές των 19”. Για αυτούς που θέλουν περισσότερα προσφέρονται τα πακέτα AMG Aerodynamics Package και AMG Night Package.

Στο εσωτερικό τη μερίδα του λέοντος κερδίζουν οι δύο οθόνες μια του πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα, με το σπορ δερμάτινο τιμόνι με τις τέσσερις ακτίνες, τα ενσωματωμένα Paddle Shift και τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου δείχνουν ότι η πολυτέλεια είναι πάντα σε υψηλά στάνταρ. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 προγράμματα οδήγησης Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual.

Μηχανικά η Mercedes-AMG A35 Sedan τροφοδοτείται από το γνωστό κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift 7G, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC.

Οι μηχανικοί της Mercedes έδωσαν ιδιαίτερη σημασία εκτός του κινητήρα και στα φρένα. Οι αεριζόμενοι δίσκοι 350 χιλιοστών μπροστά με τις τετραπίστονες δαγκάνες και οι αεριζόμενοι δίσκοι των 330 χιλιοστών πίσω με τις μονοπίστονες δαγκάνες προσφέρουν αποτελεσματικό φρενάρισμα όποτε και όπου χρειαστεί. Επιπλέον, οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα McPherson μπροστά και τέσσερις συνδέσμους πίσω με εξαρτήματα από αλουμίνιο. Για όσους θέλουν κάτι πιο ισχυρό μπορούν να επιλέξουν στην προαιρετική ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control System με τρεις επιλογές στησίματος.

Η νέα Mercedes-AMG A35 Sedan είναι το γρήγορο και εντυπωσιακό μοντέλο της Mercedes έχοντας όμως λίγο μεγαλύτερους χώρους από την Hatchback A35. Η επίσημη αποκάλυψη μπροστά στο κοινό θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 19 με 28 Απριλίου. Λίγη υπομονή λοιπόν.