Οι Carabinieri με την Alfa Romeo Tonale παρελαύνουν στην 77η επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου έγινε η ετήσια παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στη Via Dei Fori Imperiali στη Ρώμη για να γιορταστεί η 77η επέτειος της Ιταλικής Δημοκρατίας. Εκεί βρέθηκαν τα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά μοντέλα της αυτοκίνησης, αλλά και η Alfa Romeo Tonale, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με τα χρώματα του σώματος των Carabinieri. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε η Alfa Romeo είναι το σήμα κατατεθέν των αυτοκινήτων των Carabinieri.

Η συνεργασία μεταξύ της Alfa Romeo και των Carabinieri είναι ιστορική και ξεκίνησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρώτη Alfa Romeo των Carabinieri ήταν η 1900 M “Matta” το 1951. Ένα χρόνο αργότερα, με το Sedan του 1900, γεννήθηκε η Gazzella, η οποία στη γλώσσα των Carabinieri αντιπροσωπεύει την έννοια της επείγουσας επέμβασης. Άμεσος απόγονος του ήταν η Giulia της δεκαετίας του 1960, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το 1963 έως το 1968.

Από τότε, η σύνδεση μεταξύ των Carabinieri και της Alfa Romeo συνεχίστηκε με τα χρόνια έχοντας στα χέρια τους τις 75, 90, 155, 156 και 159, φτάνοντας μέχρι την Giulia Quadrifoglio. Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο της Alfa Romeo, στην ενότητα “Alfa Romeo in Uniform” που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Carabinieri και εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου 2020, με την ευκαιρία της 110ης επετείου της μάρκας.