Το De Tomaso Pantera είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αυτοκίνηση. Η ιταλική Ares Design με έδρα τη Modena παρουσίασε το νέο Super Car Panther Project 1, το οποίο είναι σχεδόν ένα πιστό αντίγραφο του De Tomaso Pantera. Η μίξη του Panther Project 1 συνεχίζεται και στον κινητήρα, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας της Lamborghini Huracan.

Σε σχέση με το De Tomaso Pantera, το Panther Project 1 είναι μακρύτερο και στενότερο. Όλη η κατασκευή είναι από ανθρακονήματα, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” εμπρός και 21” πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 255/30 μπροστά και 325/25 πίσω το κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο άγριο.

Στο εσωτερικό το περιβάλλον θυμίζει κάτι από αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το σπορ τιμόνι να έχει εκτός των απαραίτητων χειριστηρίων Paddle Shift για πιο γρήγορες αλλαγές. Η ψηφιακή οθόνη πίσω από τον οδηγό τον ενημερώνει για την κατάσταση του αυτοκινήτου, έχοντας παράλληλα ψηφιακό ταχύμετρο και αναλογικό στροφόμετρο. Φυσικά, η πολυτέλεια είναι στα ύψη με τα δερμάτινα καθίσματα από Nappa και Alcantara.

Μηχανικά όπως αναφέραμε το Panther Project 1 τροφοδοτείται από τον κινητήρα της Lamborghini Huracan. Πρόκειται για το V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 650 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 57,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα Haldex που μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Για κάθε ένα μοντέλο που θα κατασκευάσει η Ares Design χρειάζεται τρεις μήνες μέχρι την παράδοση στον υποψήφιο αγοραστή. Ο αριθμός που θα κυκλοφορήσει είναι άγνωστος, αλλά το κάθε ένα κοστολογείται περίπου στις 615.000€. Εσείς τι λέτε αξίζει;