Στην Aston Martin γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ενθουσιάσουν το φανατικό κοινό της εταιρείας, καθώς και τους υποψήφιους αγοραστές. Η νέα Aston Martin Vantage Roadster είναι ήδη έτοιμη και πολύ σύντομα οι Βρετανοί θα την παρουσιάσουν στο κοινό. Ο επικεφαλής δημιουργός της Aston Martin, Marek Reichman, δήλωσε “Η νέα Aston Martin είναι έτοιμη και περιμένει. Θα την αποκαλύψουμε προς το τέλος αυτού του έτους. Ήδη πραγματοποιούνται οι τελικές δοκιμές, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα έτοιμο αυτοκίνητο”.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή της Vantage Roadster, αφού οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες. Βέβαια από όποια πλευρά και να τη δει κανείς πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι. Το αεροδυναμικό σχήμα με τα μικρά ανοίγματα χαμηλά στον προφυλακτήρα, αλλά και η πίσω λωρίδα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, μαζί με το διαχύτη δείχνουν πως η Vantage Roadster θέλει να είναι επιθετική.

Μηχανικά η Aston Martin Vantage Roadster θα τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα της Mercedes-AMG, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 503 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 69,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF των 8 ταχυτήτων.

Σίγουρα, η νέα Aston Martin Vantage Roadster είναι από τα καλύτερα και δυνατά αυτοκίνητα που έχει να επιδείξει η Aston Martin. Μπορεί σιγά σιγά να εγκαταλείπονται οι V12 κινητήρες από τους V8, όμως κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να επιστρέψουν. Εμείς απλά περιμένουμε.