Η ηλεκτροκίνηση στην αυτοκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος με τις εταιρείες να στρέφονται συνεχώς προς τα εκεί. Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη iX3, η οποία όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες διαθέτει νέα μεγαλύτερη κλειστή μάσκα, νέους προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε τα Laserlight φωτιστικά σώματα. LED πλέον είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Επιπλέον, υπάρχει το πακέτο M Sport και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και 20”. Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 12,3”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχουν τα σπορ καθίσματα και οι λεπτομέρειες αλουμινίου.

Μηχανικά υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 286 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 80 kWh, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 460 χιλιόμετρα.

Για τη φόρτιση υπάρχει ο ταχυφορτιστής των 150 kW, όπου χρειάζονται μόλις 10’ για να αποκτήσει αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ για όσους θέλουν υπάρχει και ο φορτιστής Wallbox των 11 kW, όπου χρειάζονται 7:30’ για μια πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται αυτόματο σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, πανοραμική γυάλινη οροφή, αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και σπορ δερμάτινο τιμόνι. Στην πλουσιότερη έκδοση προσφέρεται επιπλέον των παραπάνω δερμάτινα καθίσματα, οθόνη BMW Head-Up Display, ηχοσύστημα Harman Kardon και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Driver Assistant Professional, Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, αυτόματο Speed ​​Limit Assist και παρακολούθηση διαδρομής, Parking Assistant με Reversing Assist Camera και Reversing Assistant.

Η BMW iX3 φαίνεται πως θα μπορέσει να σταθεί στην αγορά αυτοκινήτου, αφού θα είναι ένα από τα προσιτά μοντέλα της γερμανικής φίρμας στην αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί να μην το προτιμούν όλοι, αφού αρκετοί είναι αυτοί που δε θέλουν ακόμα να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση, όμως οι Γερμανοί λένε πως θα είναι μια από τις πιο αξιόπιστες και σίγουρες λύσεις για την καθημερινή μετακίνηση.