Η Bentley Flying Spur είναι ένα από το πιο πολυτελή μοντέλα της αγοράς αυτοκινήτου. Η βρετανική φίρμα δημιούργησε μια νέα περιορισμένη έκδοση του υβριδικού μοντέλου με την ονομασία Flying Spur Hybrid Odyssean Edition. Το νέο μοντέλο διαθέτει ταπετσαρίες από ύφασμα Tweed, το οποίο είναι από μαλλί αρνιών βρετανικής προέλευσης.

Επιπλέον, υπάρχει ξύλινος καπλαμάς με πάχος μόλις 0,1 χιλιοστό, ενώ διαθέτει λιγότερο βερνίκι κατά 90%. Για την επιλογή του εσωτερικού υπάρχουν 7 χρωματισμοί, που είναι οι Autumn, Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel, Burnt Oak και Linen. Η εξωτερική εμφάνιση τονίζει την πολυτέλεια, αφού το χρώμα είναι το Pale Brodgar διαθέτοντας χρυσές και χάλκινες λεπτομέρειες, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”.

Μηχανικά η Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition τροφοδοτείται από το Plug-in υβριδικό σύστημα, με το V6 Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 410 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 56 κιλά και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων αγγίζει τους 544 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 76,4 κιλά.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 14,3 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 40 χιλιόμετρα. Η συνολική αυτονομία και των δύο κινητήρων ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα. Η φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 7:30’ σε μια απλή οικιακή πρίζα, ενώ θέλει μόλις 2:30’ με έναν ταχυφορτιστή.

Μπορεί η Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition να είναι για λίγους και εκλεκτούς, όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο όποιος το έχει στην κατοχή του, είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω. Άλλωστε οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως δημιουργείτε ένα πολυτελές, γρήγορο και ασφαλές αυτοκίνητο.