Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Suzuki στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου υβριδικού Across. Το ιαπωνικό SUV δε διαφέρει καθόλου από το RAV4 της Toyota. Η διαφορά του ουσιαστικά είναι μόνο στο λογότυπο. Το νέο Across διαθέτει μεγάλη μάσκα, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας και οι προβολείς ομίχλης προσφέρουν τον απαραίτητο φωτισμό ακόμα και για τα πιο δύσκολα σημεία το βράδυ.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Μπαίνοντας στο εσωτερικό συναντάμε την οθόνη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 7”. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων, με το Trial Mode για τις εκτός δρόμου διαδρομές ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.  

Μηχανικά το νέο Suzuki Across τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 185 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 23,7 κιλά και από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν μπροστά με 182 ίππους και έναν πίσω με 54. Η συνδυαστική ισχύς και από τους τρεις κινητήρες φτάνει τους 306 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Η μέγιστη αυτονομία μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα είναι 75 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 1 λίτρο/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 22 γρ/χλμ. Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή ορίστηκε στα 56.280€. Μπορεί για κάποιους να φαίνονται πολλά τα χρήματα, αλλά η οικονομία καυσίμου και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικά.