Εδώ και λίγο καιρό ο επίσημος αντιπρόσωπος της BMW στη χώρα μας έχει ανακοινώσει τη διάθεση της νέας BMW i7 στην ελληνική αγορά. Το γερμανικό μοντέλο υπόσχεται πολυτέλεια, άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, με το συνολικό μήκος να είναι 5,39 μέτρα, το πλάτος 1,95 μέτρα, το ύψος 1,54 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,21 μέτρα.

Εξωτερικά με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει αμέσως η μεγάλη διπλή μάσκα. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια πιο άγρια μορφή. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα, ενώ δεν υπάρχει κάποια άλλη ιδιαιτερότητα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η πολυτέλεια εντοπίζεται αμέσως, με τα σπορ υφασμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι των δύο ακτινών με τα χειριστήρια και ο στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 14,9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 8. Παράλληλα υπάρχει και μια μεγάλη 8K οθόνη μεγέθους 31,8” για τους πίσω επιβάτες.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 544 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 75,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 101,7 kWh, προσφέρει μέγιστη αυτονομία από 591 έως 625 χιλιόμετρα. Με τον ταχυφορτιστή των 195 kW μπορεί η αυτονομία από το 10% να φτάσει στο 80% σε μόλις 34΄, ενώ μόλις σε 10’ υπάρχει αυτονομία 170 χιλιομέτρων.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η νέα BMW i7 προσφέρεται στην έκδοση xDrive60, με τα τέλη κυκλοφορίας να είναι μηδενικά. Όσο για την τιμή; Αυτή ανέρχεται στα 162.150€. Σίγουρα, το πόσο είναι απλησίαστο για κάποιους, όμως όπως και να έχει δεν παύει να είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που προσφέρει ταχύτητα, πολυτέλεια και απόλυτη ασφάλεια.