Η Skoda ετοιμάζει τη νέα Superb

ByXenofwntas

19/05/2023 ,

Η Skoda Superb είναι γνωστή εδώ και 90 χρόνια, αφού ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα των Τσέχων. Με τη σύγχρονη μορφή της η Skoda Superb βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου εδώ και 22 χρόνια. Τρεις γενιές με το υποψήφιο αγοραστικό κοινό να δίνει στη λιμουζίνα της Skoda αυτό που της αξίζει. Πάνω από 1.550.000 αυτοκίνητα έχουν βγει από την παραγωγή σε αυτά τα 22 χρόνια και όλοι είναι αισιόδοξοι πως και το νέο μοντέλο θα έχει την ίδια απήχηση.

Το τσέχικο μοντέλο είναι έτοιμο να μπει στην τέταρτη γενιά το ερχόμενο φθινόπωρο. Όπως γνωρίζουμε θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB του ομίλου της Volkswagen, ενώ θα έχει δύο εκδόσεις αμαξώματος που θα είναι η Hatchback και η Combi Estate που δεν είναι άλλη από τη γνωστή σε όλους μορφή Station Wagon.

Οι πληροφορίες το θέλουν μεγαλύτερο σε διαστάσεις και χώρους από το απερχόμενο μοντέλο. Από μηχανικής πλευράς θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπιες υβριδικές και οι νέες Plug-in υβριδικές εκδόσεις. Όπως όλα δείχνουν όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αν και ακόμα έχουμε χρόνο μέχρι την αποκάλυψη της είναι άγνωστο αν θα υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Βέβαια, όλα αυτά θα φανούν εν καιρώ. Υπομονή λοιπόν.