Από το 2008 όταν έκανε το ντεμπούτο του το Fiat 500, πολλές ήταν οι ειδικές εκδόσεις με τις οποίες διατέθηκε στην αγορά. Το Sport χαρακτήρα του μικρού Ιταλού όμως, πρώτη ανέδειξε η Abarth με τα Abarth 500 και Abarth 500 Esseesse. Ύστερα από τόσα χρόνια όμως, νέες εταιρίες έρχονται στο προσκήνιο, όσον αφορά στην βελτίωση του 500, με μία από τις πιο πρόσφατες να είναι η γερμανική Alpha – N Performance. Χάρη στο σύστημα EVOX Package kit, η εταιρία κατόρθωσε να εκτόξευση την ισχύ του 500 έως τους 210 ίππους για τις ισχυρότερες εκδόσεις παραγωγής.

Fiat 500 alpha-n performance 2Βέβαια, το σύστημα αυτό δεν αφορά μόνο τις ήδη ισχυρές εκδόσεις του μικρού μοντέλου της Fiat, αλλά μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει όλους τους κινητήρες που έχει εφοδιάσει η Fiat το 500ράκι. Αυτό σημαίνει ότι η παρούσα βελτίωση δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να κάνουν πιο Sport το αυτοκίνητο τους, αλλά και εκείνους που θέλουν να βγάλουν κάτι παραπάνω από τον κινητήρα τους, έτσι ώστε να γίνει το μικρό αυτοκίνητο πόλης ένα όχημα που θα μεταφέρει σε όλους τους δρόμους τους ιδιοκτήτες του χωρίς κόπο.

Δεδομένων όλων των παραπάνω στοιχείων, η τιμή στην οποία διατίθεται το σύστημα EVOX Package kit της Alpha – N Performance σίγουρα το κάνει μία value for money επιλογή, αφού τα 699€ (σύμφωνα με το site της εταιρίας) είναι αρκετά λιγότερα από τα επίσημα kit της Abarth για παράδειγμα που χρειάζονται τέσσερα ψηφία στην τιμή. Το μόνο που μένει είναι να επικοινωνήσετε με τη γερμανική εταιρεία για να περιποιηθεί και το δικό σας 500ράκι.

Δημήτρης Τσιάρας