Η Alfa Romeo θριαμβεύει για ακόμα μία φορά στο 1000 Miglia

Το 40ο ιστορικό 1000 Miglia ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα θρίαμβο για την Alfa Romeo, που είδε το πλήρωμα (Andrea Vesco και Fabio Salvinelli) της 6C 1750 SS Zagato του 1929 να ανεβαίνει στο ψηλότερο βάθρο στον τερματισμό στην πόλη της Μπρέσια. Το τελευταίο τμήμα του αγώνα, από την Πάρμα στη Μπρέσια πέρασε από σημεία με ιδιαίτερη σημασία για την Alfa Romeo, όπως η πίστα Varano De’ Melegari και το αυτοκινητοδρόμιο της Monza.

Περνώντας από τα μέρη όπου γιγαντώθηκε το πάθος για τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία, η επιστροφή στη Λομβαρδία και ο τερματισμός στη Μπρέσια ολοκλήρωσε ακόμα μια ιστορική στιγμή για την Alfa Romeo. Όπως κάθε χρονιά, τόσο στη διαδρομή, όσο και στον τερματισμό του 1000 Miglia, χιλιάδες ανθρώπων χειροκρότησαν την προσπάθεια ανθρώπων και μηχανών που διατηρούν αναλλοίωτη τη μαγεία του αυτοκινήτου.

Δίπλα σε αυτά τα κοσμήματα της αυτοκίνησης βρέθηκε και η νέα Alfa Romeo Tonale τραβώντας τα βλέμματα του κοινού με τη δυναμική της σχεδίαση. Αποτελώντας το μοντέλο με το οποίο ξεκινά η μεταμόρφωση της μάρκας στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή, η Tonale εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο το αυθεντικό DNA της Alfa Romeo. Η Alfa Romeo αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία του 1000 Miglia, του “ομορφότερου αγώνα στον κόσμο”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Enzo Ferrari.

Από το 1927 που πραγματοποιήθηκε το πρώτο 1000 Miglia μέχρι και το 1957 που ολοκληρώθηκε για τελευταία χρονιά στην κλασσική του εκδοχή, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που θα παραμείνει για πάντα ακατάρριπτο. Αντίστοιχα, στην ιστορική εκδοχή του αγώνα που ξεκίνησε το 1977, η Alfa Romeo έχει κατακτήσει 12 νίκες (μαζί με τη φετινή) αποτελώντας και σε αυτή την εκδοχή, την πλέον επιτυχημένη μάρκα. Από το 2016 η Alfa Romeo διατηρεί ένα σερί 7 νικών, εκ των οποίων οι πέντε με τη 6C 1750 SS Zagato, νικήτρια και του φετινού αγώνα.