Η Volkswagen μετά την επετειακή έκδοση του Touareg για τα 20 χρόνια του, δημιούργησε και μια αντίστοιχη για το Golf R. Πρόκειται για το Golf R 20 Years, το οποίο στο λευκό χρώμα ξεχωρίζει αμέσως, αφού οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” είναι βαμμένες σε μπλε χρώμα. Αντίθετα στο μπλε σκούρο χρώμα του αμαξώματος, οι ζάντες αλουμινίου είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα. Φυσικά, υπάρχουν τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και η μαύρη πίσω αεροτομή για να δημιουργείτε μεγαλύτερη αντίθεση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν κομμάτια από ανθρακονήματα στο ταμπλό και τις επενδύσεις. Φυσικά και εδώ όπως σε όλα τα Golf R υπάρχουν τα λογότυπα R που το κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως. Τα δερμάτινα καθίσματα με τις μαύρες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι τόσο μικρός που αλλάζει τα πάντα σε σχέση με ότι γνωρίζουμε, ενώ υπάρχουν και τα paddle shift πίσω από το τιμόνι.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 333 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ όταν επιλεχθεί στις θέσεις S και S+, τότε το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει μια δυναμική ανάδραση, κάθε φορά που ο οδηγός χρησιμοποιεί το δεξί paddle πίσω από το τιμόνι.

Το Golf R 20 Years διαθέτει το πακέτο R Performance, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα R-Performance Torque Vectoring, αλλά και το Vehicle Dynamics Manager, ενώ παράλληλά προσφέρει και δύο πρόσθετα προγράμματα οδήγησης, τα Special και Drift. Για όποιον ενδιαφέρεται το Golf R 20 Years, ήδη βρίσκεται σε κάποιες αντιπροσωπείες του εξωτερικού, αλλά όχι ακόμα σε αυτές τις χώρα μας. Τέλος, η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας.