Η Alfa Romeo στην κορυφή των Premium μαρκών

Εντυπωσιακά αποτελέσματα της Alfa Romeo, σύμφωνα με την έρευνα Αρχικής Ποιότητας (Initial Quality Study/IQS), της J.D. Power για το 2023, που συνοδεύονται και από μία  θεαματική βελτίωση της θέσης της μάρκας, σε σύγκριση με το 2022, παρά την πτωτική τάση που εμφανίζει η αγορά του αυτοκινήτου γενικότερα. Η J.D. Power ερευνά τις απόψεις των καταναλωτών, για τους τρεις πρώτους μήνες ιδιοκτησίας ενός καινούργιου αυτοκινήτου, και εντοπίζει τυχόν προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα (PP100), αξιολογώντας τις επιδόσεις της κάθε μάρκας. Οι επιτυχίες της Ιταλικής μάρκας:

  • Η Alfa Romeo κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των Premium μαρκών και την 3η συνολικά στην αγορά του αυτοκινήτου, 24 θέσεις ψηλότερα από την αντίστοιχη αξιολόγηση του 2022.
  • Η Alfa Romeo, μαζί με τη Maserati, ήταν οι δύο πιο βελτιωμένες Premium μάρκες.
  • Η Alfa Romeo Stelvio, αξιολογήθηκε ως το καλύτερο Compact Premium SUV.

Η Alfa Romeo βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των Premium μαρκών, και στην 3η θέση γενικά της αγοράς αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αρχικής ποιότητας (Initial Quality Study/IQS) της J.D. Power U.S. για το 2023.  Η Alfa Romeo σκαρφάλωσε 24 θέσεις, το μεγαλύτερο άλμα στη φετινή αξιολόγηση της έρευνας IQS, κατακτώντας την 1η θέση μεταξύ των Premium μαρκών και την 3η θέση συνολικά στην αγορά αυτοκινήτου. Επιπλέον, η Alfa Romeo Stelvio αναδείχθηκε επίσης ως το κορυφαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία των Compact Premium SUV.

Ο Jean Philippe Imparato CEO της Alfa Romeo δήλωσε “Αυτό το αποτέλεσμα μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, και έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε από όλη την ομάδα της Alfa Romeo. Η εξαιρετική προσοχή που δίνουμε στην ποιότητα ξεκινά από τα εργοστάσιά μας στην Ιταλία, και έχει άμεσο αντίκτυπο  στους ίδιους τους πελάτες μας. Αυτές οι επιτυχίες, δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο”.