Κάθε μοντέλο της Opel θα διαθέτει μια ηλεκτρική έκδοση το 2024

Η Opel κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία της μάρκας να γίνει 100% ηλεκτρική, ανακοινώνοντας ότι ο διάδοχος του Opel Crossland θα προσφέρεται επίσης με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το 2024. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μοντέλο στα προϊόντα της μάρκας θα είναι διαθέσιμο σε 100% ηλεκτρική έκδοση τον επόμενο χρόνο. “Με το διάδοχο του Crossland, θα προσφέρουμε την απόλαυση της 100% ηλεκτρικής οδήγησης σε ολόκληρη τη γκάμα μας και θα επιτρέψουμε στους πελάτες μας να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα μας χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων με κάθε μοντέλο μας”, δήλωσε ο Florian Huettl, Διευθύνων Σύμβουλος της Vauxhall.

Η ήδη πολύ μεγάλη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων επεκτείνεται τώρα με το Rocks Electric, το οποίο δε χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας για να το οδηγήσει κάποιος. Παράλληλα υπάρχουν οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις του Corsa, του Mokka, του Combo-e Life και του Zafira-e Life. Σε αυτές τις προτάσεις προστέθηκε το νέο Astra Electric, του οποίου οι παραγγελίες μόλις άνοιξαν στη Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο το ηλεκτρικό Grandland. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε τις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών Rocks Electric Kargo, Combo-e, Vivaro-e και Movano-e.

Η προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων της Opel περιλαμβάνει επίσης άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της νέας υπο-μάρκας Opel GSe. Το Astra GSe, το Astra Sports Tourer GSe και το Grandland GSe προσφέρουν ισχύ 300 ίππων και ροπή 53 κιλών. Η μέση κατανάλωση φτάνει με βάση των κατασκευαστή τα 1,2 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται από 25 έως 28 γρ/χλμ, ανάλογα την έκδοση.

Η Opel όμως δε μένει εκεί, αφού έχει εισβάλει στην ανάπτυξη φορτηγών κυψελών καυσίμου. Έτσι το Vivaro-e HYDROGEN είναι ήδη στην αγορά, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο Van με κυψέλες καυσίμου το 2024. Παράλληλα θα μεγαλώσουν τη γκάμα τα ήπια υβριδικά οχήματα, ξεκινώντας από το νέο Opel Corsa που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Οι κινητήρες των 100 και 136 ίππων θα συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Corsa θα προσφέρει έτσι στους πελάτες μια ιδιαίτερα εκτεταμένη επιλογή κινητήρων, από αμιγώς ηλεκτρικούς έως υβριδικούς, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, που είναι ασυναγώνιστοι σε αυτή την κατηγορία. Η Opel θα προσφέρει 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως η Opel έχει ανακοινώσει πως θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028.