7 Ιουλίου ολοκληρώνεται η παραγωγή του Fiesta

ByXenofwntas

05/07/2023 ,

Το Ford Fiesta είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αγαπήθηκαν στην Ευρώπη. Το πρωτοείδαμε στην αγορά αυτοκίνητου το 1976 και από τότε στη Ford σε κάθε νέα γενιά που κυκλοφορούσε έτριβαν όλο και περισσότερο τα χέρια τους. 47 χρόνια πέρασαν από τότε και η 7η γενιά αποτελεί την ολοκλήρωση μιας ιστορίας. Έτσι στις 07/07/2023 η 7η γενιά ολοκληρώνεται και το Fiesta θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Όπως λένε οι πληροφορίες τα δύο τελευταία Fiesta που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής θα αποτελέσουν ιστορία, αφού το ένα θα βρεθεί στο στόλο που διαθέτει η Ford στη Γερμανία, ενώ το άλλο θα κάνει το ίδιο, αλλά θα πάει στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Αμερικάνοι μετράνε περισσότερα από 18.000.000 αντίτυπα, κάτι που κάνει το Fiesta απόλυτα επιτυχημένο.

Το Fiesta όπως φαίνεται γίνεται θύμα των SUV, αλλά και των μεγαλύτερων αυτοκινήτων, αφού η ζήτηση στα μικρά αυτοκίνητα μειώνεται συνεχώς. Όπως ανακοινώθηκε το εργοστάσιο του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας έχει δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές για να δημιουργούνται αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αντικαταστάτης του θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova της Ρουμανίας.