Οι Ιταλοί της Alfa Romeo γνωρίζουν παρά πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη αυτοκίνητο για το υποψήφιο αγοραστικό κοινό. Ο σχεδιασμός τους είναι κάτι παραπάνω από όμορφος και φυσικά η εξέλιξη τους είναι συνεχόμενη. Η Tonale μπορεί να παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη και να είναι σε πρωτότυπη μορφή όμως εάν πάρει σάρκα και οστά θα είναι ένα από τα καλύτερα SUV στην αγορά.

Σχεδιαστής του αυτοκινήτου είναι ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος πραγματικά παρουσίασε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Η ονομασία στο ιταλικό μοντέλο ήρθε από ένα ορεινό πέρασμα στις Ιταλικές Άλπεις που ονομάζεται Tonale Pass, αλλά φυσικά και το αντίστοιχο χιονοδρομικό κέντρο με το ίδιο όνομα.

Όπως είναι αναμενόμενο η μάσκα της ιταλικής φίρμας παραμένει αναλλοίωτη, όμως δένει αρμονικά με τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις που υπάρχουν στο καπό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι ίδια με τα μπροστά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το παρελθόν της Alfa Romeo έρχεται να συνδεθεί με το μέλλον με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, οι οποίες έχουν το ίδιο σχήμα με αυτές που είχε η Alfa Romeo 33 Stradale της δεκαετίας του ’60.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και η δεύτερη είναι μεγέθους 10,2” με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τριάκτινο τιμόνι θυμίζει περισσότερο κάτι από το παρελθόν, ενώ δέρμα, αλουμίνιο και ξύλο συνθέτουν το υπόλοιπο εσωτερικό.

Από το μηχανικό κομμάτι οι Ιταλοί άφησαν τη φαντασία του καθενός να λειτουργήσει όπως θέλει, αφού δεν έδωσαν καμία πληροφορία. Πάντως τα στοιχεία για την ώρα δείχνουν ένα υβριδικό σύστημα με άγνωστο κινητήρα. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Alfa Romeo Tonale αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2022.