Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 50 χρόνια της 33 Stradale

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 50 χρόνια της 33 Stradale

Η 33 Stradale είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έγραψαν την ιστορία της Alfa Romeo. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό στις 31 Αυγούστου του 1967. Πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 50 χρόνια του και οι Ιταλοί το τίμησαν όπως του αξίζει. Η τότε παρουσίαση είχε πέσει χρονικά με το Ιταλικό Grand Prix της Formula 1 στην πίστα της Monza και φυσικά ήταν το καλύτερο μέρος για να το δει ο κόσμος από κοντά.

Από εκείνο το μοντέλο ήταν αδύνατο να λείπει το διάσημο τετράφυλλο τριφύλλι του quadrifoglio, αφού ήδη το συγκεκριμένο λογότυπο είχε ταυτιστεί με τα μοντέλα της Alfa Romeo από τις αρχές της δεκαετίας του 60.  Η διαχρονική ομορφιά της 33 Stradale, που δημιουργήθηκε από τον Franco Scaglione, καθώς και η τεχνολογία που προήρθε από το Tipo 33, κάνουν το αυτοκίνητο εξαιρετικό και πανέμορφο.

Για την ιστορία θυμίζουμε πως κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους. Για όποιον θέλει να το δει από κοντά το μόνο που έχει να κάνει είναι ένα ταξίδι μέχρι το Museo Storico Alfa Romeo στο Arese κάνοντας μόλις μια διαδρομή 33 βημάτων για να φτάσει δίπλα του.