Το πρωτότυπο Works GP

Το πρωτότυπο Works GP

Η MINI θα αποκαλύψει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης μια νέα παραλλαγή του γρήγορου Works. Πρόκειται για το MINI John Cooper Works GP Concept, το οποίο έχει πάρα πολλά στοιχεία από το αγωνιστικό αυτοκίνητο που συμμετείχε στο rally του Monte Carlo το 1967.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από την επιθετική του εμφάνιση με τη μεγάλη γρίλια στο εμπρός μέρος, την εισαγωγή αέρα στο καπό, τα φουσκωμένα φτερά, αλλά και τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ανθρακί – μαύρο χρώμα διαθέτοντας κόκκινες πινελιές που τονίζουν τις αντιθέσεις. Στον ίδιο χρωματισμό είναι και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Επιπλέον, αν κάποιος ρίξει μια καλύτερη ματιά στο αμάξωμα θα διαπιστώσει το splitter κάτω από τη μάσκα του αυτοκινήτου, τους λεπτούς αεροδυναμικούς καθρέπτες, τα πλαϊνά skirts από carbon, το διαχύτη, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα που θυμίζουν τη βρετανική σημαία.

Εσωτερικά θα δούμε τα δερμάτινα bucket καθίσματα σε λευκό και μαύρο με ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, αλουμινένια roll cage, head – up display και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, αφού το αυτοκίνητο προορίζεται καθαρά για πίστα, ενώ σε πολλά σημεία μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τον αριθμό 59, όπου συμβολίζει τη χρονιά 1959 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βρετανικό μοντέλο.

Οι Βρετανοί κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους χωρίς να αναφέρουν κανένα στοιχείο για τον κινητήρα, αφού δεν φαίνεται τα αρχικά σχέδια να βάζουν το αυτοκίνητο στην παραγωγή. Τα υπόλοιπα τα άφησε στη φαντασία μας, αλλά και στην έκθεση που θα παρουσιαστεί. Το MINI John Cooper Works GP Concept είναι ένα μοντέλο που ξεφεύγει από τα κλασσικά MINI, ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει με τον επιθετικό σχεδιασμό που διαθέτει.