Η TOYOTA GAZOO Racing παρουσίασε την νέα αγωνιστική GR Supra GT4, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όσους θέλουν να τρέχουν σε αγώνες. Η αποκάλυψη της ως πρωτότυπο μοντέλο έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, ενώ τώρα πλέον και επίσημα παίρνει σάρκα και οστά για να μπει στην παραγωγή.

Η TOYOTA GAZOO Racing σκοπεύει να ενισχύσει αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν σε αγώνες και να αναπτύσσουν συνεχώς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει ατελείωτη αδρεναλίνη. Η Toyota GR Supra GT4 είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στη Supra που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους.

Η κατηγορία GT4 επιλέχθηκε επειδή είναι από τις πιο δημοφιλής στις ιδιωτικές ομάδες αγώνων σε όλο τον κόσμο λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας εισόδου. Τα GT4 αυτοκίνητα μπορούν να συμμετάσχουν σε ποικίλους αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η σειρά Super Taikyu στην Ιαπωνία, το GT4 European Series, το VRN Endurance Championship Nurburgring στην Ευρώπη και to Michelin Pilot Challenge Series στις Η.Π.Α. Επιπλέον, η GR Supra συμμετέχει ήδη στη σειρά Nascar Xfinity στη Βόρεια Αμερική και από το 2020 έχει προγραμματιστεί να ανταγωνιστεί στην κατηγορία Super GT GT500 στην Ιαπωνία.

Οι συνεργάτες που ανέπτυξαν το αυτοκίνητο είναι πασίγνωστοι σε όλο τον κόσμο και δεν είναι άλλοι από την Akrapovic για το σύστημα εξάτμισης, τη Ravenol για τα λιπαντικά της και φυσικά την Pirelli για τα ελαστικά της. Η νέα Toyota Supra GT4 θα είναι διαθέσιμη για αγορά μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι το κόστος της.