Στο τέλος του μήνα ξεκινά η παραγωγή της νέας Series 1 για τη γερμανική BMW. Εκτός όμως από αυτό οι Γερμανοί έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, αφού το μοντέλο τους ξεπέρασε τα 2.000.000 οχήματα. Το εν λόγω όχημα είναι μια μπλε 5θυρη 120i, η οποία κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Regensburg και θα ταξιδέψει στην Ασία, έτσι ώστε να παραδοθεί στον αγοραστή της. Εκτός όμως από όλα αυτά διαθέτει και το πακέτο M Sport, που ζητήθηκε από τον Ιάπωνα αγοραστή.

bmw series 1 2Έτσι τα δέκατα γενέθλια παραγωγής στο Regensburg, τα οποία γιόρτασε η BMW το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για τη γερμανική φίρμα. Μέσα σε 11 χρόνια ζωής του μοντέλου ο αριθμός των 2.000.000 μόνο αρνητικός δεν είναι, αφού η Series 1 έγινε δημοφιλής και χάρη στο γνωστό μας βάτραχο τον Κέρμιτ, ο οποίος την οδηγούσε. Η Series 1 εξασφαλίζει μια εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και κατανάλωσης καυσίμου και σε συνδυασμό με την τεχνολογία προσφέρει στον οδηγό, τόσο την απόλαυση, όσο και την άνεση.

Η νέα Series 1 θα προσφέρεται σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση και θα κατασκευάζεται και αυτή στη Λειψία στο εργοστάσιο του Regensburg, όπως και οι προκάτοχοι της. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει, τόσο με diesel κινητήρες, όσο και βενζίνης με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται από 3,4 έως 8 λίτρα/100χλμ ανάλογα την έκδοση. Οι εκπομπές ρύπων θα κυμαίνεται από 89 έως 188 γρ/χλμ, ενώ η ιπποδύναμη θα είναι από 109 έως 326 και πάλι ανάλογα την έκδοση.

bmw series 1 3Φυσικά η νέα Series 1 αναμένεται να διαθέτει νέο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα LED προβολείς, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, αισθητήρες στάθμευσης νέας γενιάς, το σύστημα ConnectedDrive up της BMW, πλοηγό, καθώς και ενσωματωμένη κάρτα SIM για λειτουργία με το Smartphone. Όσοι αρχίσατε να σκάφτεστε ότι ναι αυτό το αυτοκίνητο μου ταιριάζει, τότε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μέχρι να έρθει στην ελληνική αγορά. Υπομονή λοιπόν.