Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη λατρεία των Άγγλων για Φεστιβάλ, ιδίως κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που οι περισσότεροι είναι πιο ελεύθεροι και ήρεμοι να κάνουν τις βόλτες τους στα πράσινα πάρκα της Βρετανικής πρωτεύουσας. Αυτή τη φορά, έμποροι vintage αντικειμένων πωλούν διάφορα αγαθά από κλασσικά αυτοκίνητα κατά μήκος του ποταμού Τάμεση.

classic car 2Οι λάτρεις του κλασσικού στοιχείου δε χρειάζεται να μεταφερθούν μακριά ή να ψάξουν κάποιο συγκεκριμένο μέρος για να βρουν τον πραγματικό θησαυρό που ψάχνουν σε οτιδήποτε συλλέγουν, ακόμα και σε όσους αρέσκονται στο μηχανοκίνητο κομμάτι. Όποιος ψάξει μπορεί να βρει ένα vintage κατάστημα με αφθονία ρούχων, διαφόρων αξεσουάρ οικιακής και όχι μόνο χρήσης, αναμνηστικά και δίσκους βινυλίου.

Αναζητήστε την εντυπωσιακή συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων, λεωφορείων, αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και μοτοσικλετών, έχοντας ταυτόχρονα μια σπάνια ευκαιρία να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο, αντικρίζοντας τα παλιά αυτοκίνητα όπως το Delorean, αλλά και αυτά της ομάδας της Ferrari του Niki Lauda, όπως εμφανίζονται στην ταινία Rush.

classic car 1Η αγορά επίσης παρέχει το κλασσικό χαρακτηριστικό του λονδρέζικου τρόπου ζωής, δηλαδή street food και craft beer σερβιρισμένη σε Vintage φορτηγάκια, ένα κινητό cocktail bar και DJ να παίζουν από ένα ανοιχτό Routemaster λεωφορείο, δίνοντας ταυτόχρονα αυτοσχέδιες μουσικές παραστάσεις, αλλά και θέατρο δρόμου.

Όποιος έχει τη δυνατότητα, καλό θα ήταν να βρεθεί εκεί από νωρίς και να έχει την ευκαιρία να δει την άφιξη 150 κλασσικών Vespa, οι οποίες αναμένονται μεταξύ 12:00 – 14:00 και τις δύο ημέρες. Επίσης, οι πρώτοι 400 που θα περάσουν τις πόρτες το Σαββατοκύριακο, θα πάρουν ένα δωρεάν εισιτήριο για το απογευματινό Classic Car Boot Sale After Party στο Topolski Bar and Café.

classic car 4Το Classic Car Bootsale θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10:00 – 18:00 στο Hungerford Car Park, το κόστος των εισιτηρίων του φεστιβάλ είναι στις 4 λίρες και μπορούν να αγοραστούν στην είσοδο, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 είναι δωρεάν. Πολλοί Έλληνες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, άλλοι για σπουδές, άλλοι για επαγγελματικούς λόγους, και κάποιοι για διακοπές. Τί καλύτερο λοιπόν από μια βόλτα με τα πόδια κατά μήκος του Τάμεση, με το κλασσικό στοιχείο σε πλήρη έκθεση και αυτοκίνητα και Vespa άλλων εποχών. Όσοι έχετε την ευκαιρία, σπεύσατε.