Μετά το Focus ST (Ford Focus ST) που αποκάλυψε η Ford πριν λίγο καιρό, ήρθε η ώρα της παρουσίασης της πιο μακριάς έκδοσης. Το Focus ST Wagon έρχεται να προσφέρει σε έναν οικογενειάρχη τους παραπάνω χώρους που χρειάζεται, αλλά και να έχει ένα σπορ αυτοκίνητο που προσφέρει επιδόσεις και ασφάλεια.

Φυσικά, η εξωτερική εμφάνιση δεν αλλάζει σε σχέση με το Focus ST διαθέτοντας τη νέα μάσκα με τα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα και τα LED φωτιστικά σώματα, με τους προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος υπάρχει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.  

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές με το Focus ST να δείχνει το δρόμο στο νέο μοντέλο. Οι προηγμένες τεχνολογίες που υπάρχουν στο Focus ST, περιλαμβάνονται και στο μακρύ μοντέλο διαθέτοντας ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους οδήγησης.

Το Focus ST Wagon διαθέτει τους δύο ίδιους κινητήρες με το ST. Πρόκειται για τον EcoBoost κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους και για τον EcoBlue Turbodiesel κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο των 7 σχέσεων, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας αποκλειστικά με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το Ford Focus ST Wagon θα ξεκινήσει τις πωλήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία και μέσα στο έτος θα βρεθεί και στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης. Όσο για την τιμή; Στη Μεγάλη Βρετανία η έκδοση βενζίνης θα κοστίζει 38.050€, ενώ η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα ορίστηκε στα 35.200€