Μια νέα έκδοση του Fiesta ST αποκάλυψε η Ford, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων του μικρού βελτιωμένου μοντέλου της αμερικάνικης εταιρείας. Πρόκειται για το ST Performance Edition, το οποίο θα το απολαύσουν ελάχιστοι.  Το πορτοκαλί χρώμα που είναι βαμμένο το αμάξωμα το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως όπου και αν βρεθεί.

Τα LED φωτιστικά σώματα, η πίσω αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης κάνουν τη συγκεκριμένη έκδοση ακόμη πιο όμορφη. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου μεγέθους 18”, με το σχέδιο των 10 ακτινών, οι οποίες είναι 7 κιλά ελαφρύτερες από αυτές του Fiesta ST.

Το νέο μοντέλο διαθέτει το νέο πακέτο ρυθμιζόμενης ανάρτησης Ford Performance, το οποίο περιλαμβάνει βάσεις από ανοξείδωτο χάλυβα και ελατήρια Ford Performance Blue. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Ford, οι αναρτήσεις είναι δοκιμασμένες στην πίστα του Nurburgring και είναι χαμηλότερες κατά 15 χιλιοστά μπροστά και κατά 10 πίσω.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost 3κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ/ώρα. Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife, το Launch Control και το Shift Light είναι μερικά από τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει το Fiesta ST Performance Edition.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να οργανώσει άμεσα ένα ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει μόνο εκεί και μόλις σε 600 κομμάτια. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Η τιμή δεν αποκαλύφθηκε, αλλά όσοι το θέλετε καλό είναι να βιαστείτε.