Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου που γίνεται στη Νέα Υόρκη η Subaru παρουσίασε το νέο Outback. Το SUV των Ιαπώνων μπαίνει αισίως στην 6η γενιά και είναι έτοιμο να αποδείξει πως μπορεί και πάλι να λάβει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Ουσιαστικά είναι σχεδόν ίδιο με το Legacy, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι σε μορφή SUV. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα SGP της Subaru, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Outback είναι 22 χιλιοστά πιο ψηλό από το έδαφος, ενώ διαθέτει τη γνωστή μάσκα της Subaru με το σήμα να δεσπόζει στη μέση, καθώς και τα LED φωτιστικά σώματα που δένουν αρμονικά στο μπροστινό μέρος. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, η οποία επεκτείνεται με τα βοηθήματα αριστερά και δεξιά στο πίσω τζάμι.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα και η κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 11,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει με τα αναλογικά όργανα και τη μικρή ψηφιακή οθόνη με τις πληροφορίες του αυτοκινήτου. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν παιχνίδι τη σύνδεση με τα Smartphone, ενώ μπορεί το σύστημα να δεχθεί και αναβαθμίσεις.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ο 4κύλινδρος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Για όσους δεν αρκούνται υπάρχει και ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 260 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,3 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το σύστημα ασφαλείας EyeSight, όπως και το νέο σύστημα DriverFocus, το οποίο προειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπαση της προσοχής μεγαλώνουν το επίπεδο ασφαλείας τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες. Επιπλέον, το DriverFocus μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και 5 πρόσωπα, αφού λειτουργεί με αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου.

Στον εξοπλισμό πλέον περιλαμβάνεται ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματος κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα και Wi-Fi Hotspot. Συνολικά θα υπάρχουν 7 εκδόσεις εξοπλισμού και θα είναι οι Base, Premium, Limited, Touring, Onyx Edition XT, Limited XT και Touring XT. Οι πωλήσεις του νέου Subaru Outback θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ οι τιμές θα ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Σίγουρα η ποιότητα της Subaru με το καλύτερο σύστημα τετρακίνησης θα δώσει στο Subaru Outback αυτό ακριβώς που αξίζει. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα Subaru μπορούν να πάνε παντού χωρίς προβλήματα. Εμείς απλά περιμένουμε να το οδηγήσουμε.