Η Fiat ανανεώνει τη γκάμα του Tipo και προσθέτει μια ακόμη έκδοση στις τρεις υπάρχουσες. Πρόκειται για τη Sport έκδοση που συμπληρώνει τις Street, Mirror και S-Design. Το ιταλικό μοντέλο στη Sport έκδοση αποκτά πιο σκληρό χαρακτήρα, αφού απευθύνεται σε όσους προτιμούν πιο έντονες συγκινήσεις. Η εξέλιξη από τη Mopar δίνει ακόμη περισσότερο δυναμική στο αυτοκίνητο που δεν την έχουμε συνηθίσει.

Η Sport έκδοση του Tipo θα βρίσκεται στη Hatchback μορφή, ενώ διαθέτει νέους προφυλακτήρες, πλευρικές ποδιές και νέα φώτα ομίχλης. Επιπλέον, η Fiat προχωρά σε διχρωμία με το κόκκινο χρώμα να είναι το βασικό και η οροφή μαζί με τα καπάκια των καθρεπτών να είναι σε μαύρο χρώμα. Τα υπόλοιπα χρώματα είναι τα Metropoli Grey, Cinema Black, Gelato White και Colosseo Grey. Ο διαχύτης και η αεροτομή στο πίσω μέρος του δίνουν μια πιο άγρια αίσθηση, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το μαύρο χρώμα και φυσικά οι δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, στο τιμόνι, αλλά και στον επιλογέα ταχυτήτων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect είναι με την οθόνη αφής μεγέθους 7” και προσφέρει τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Από μηχανικής πλευράς το Tipo Sport θα προσφέρεται σε όλη τη γκάμα των κινητήρων του ιταλικού μοντέλου. Η βασική έκδοση θα είναι με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους. Την ίδια ιπποδύναμη προσφέρει και ο Multijet κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1.300 κ.εκ. Για όσους θέλουν κάτι πιο δυνατό υπάρχει ο T-Jet κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους, αλλά και ο Multijet κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει επίσης τους 120 ίππους.

Με τη νέα έκδοση οι Ιταλοί πιστεύουν πως θα τονώσουν τις πωλήσεις του Tipo, αφού ποντάρουν στις δελεαστικές τιμές που δημιουργούν ανάλογα τις εκδόσεις. Όπως και να έχει το Tipo Sport είναι πιο όμορφο και πιο δελεαστικό.