Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit των Η.Π.Α., γνωστή και ως NAIAS είναι η πρώτη σημαντική της χρονιάς και εκεί η Lexus παρουσίασε το ανανεωμένο RC F, αλλά και την έκδοση για τις πίστες. Το RC F διαθέτει βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά και διαφορές στο σχεδιασμό, ενώ το RC F Track Edition είναι πιο σκληροπυρηνικό δείχνοντας αμέσως τη διαφορά του.

Με την εισαγωγή του RC F Track Edition, οι ενθουσιώδεις οδηγοί δε χρειάζεται πλέον να αποφασίζουν μεταξύ ενός πολυτελούς αυτοκινήτου για το δρόμο και ενός σοβαρού αυτοκινήτου επιδόσεων για την πίστα. Συνδυάζοντας την πολυτέλεια και τη δεξιοτεχνία της Lexus με αναβαθμίσεις επιδόσεων το RC F Track Edition είναι ικανό να γυρίζει γρήγορα στην πίστα και μετά να οδηγείται άνετα για το σπίτι.

Το Coupe Lexus RC F έρχεται με ένα ευρύ φάσμα αλλαγών που αποσκοπούν στην ενίσχυση της απόδοσής του και στην ανανέωση της συνολικής του εμφάνισης. Ένας από τους πρώτους στόχους για τους μηχανικούς ήταν η μείωση του βάρους χωρίς να διακυβεύεται η αξιοπιστία και η σταθερότητα. Οι αλλαγές εστιάζονται στα νέα LED φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες αλλά και στην ανάρτηση, η οποία είναι υπεύθυνη και αυτή για τη μείωση του βάρους.

Μηχανικά το RC F έρχεται με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 472 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 53 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, δείχνοντας πως το RC F συνεχώς βελτιώνεται. Τα πρόσθετα οφέλη απόδοσης παρέχονται από τα καινούρια ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για το RC F.

Από την άλλη πλευρά το Lexus RC F Track Edition έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα αυτών που θέλουν κάτι παραπάνω από όσα γνωρίζουμε ήδη. Η νέα έκδοση μπορεί άνετα να οδηγηθεί μέσα σε μια πίστα με τις βελτιώσεις να ανεβάζουν επίπεδο. Ένα από τα βασικά πεδία βελτίωσης είναι η αεροδυναμική. Οι ίνες άνθρακα μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός όμως προσφέρει αυξανόμενη πρόσθια δύναμη και καλύτερη πρόσφυση. Στο πίσω μέρος η αεροτομή προσφέρει ακόμα καλύτερα κρατήματα.

Το Lexus RC F Track Edition διαθέτει κεραμικά φρένα της Brembo, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” της BBS. Επιπλέον, η εξάτμιση τιτανίου προσφέρει το φυσικό ήχο που θα ήθελε ο κάθε οδηγός από ένα Lexus. Στο εσωτερικό τα δερμάτινα κόκκινα καθίσματα από Alcantara δίνουν την αίσθηση της πολυτελείας σε ένα απολύτως σπορ αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μόλις δύο χρωματισμούς Ultra White και Nebula Matte Grey.

Μηχανικά το RC F Track Edition φοράει τον ίδιο κινητήρα με το RC F, χωρίς όμως οι Ιάπωνες να αποκαλύπτουν αν κινείται ταχύτερα. Η παραγωγή του ανανεωμένου Lexus RC F και του RC F Track Edition αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο. Τέλος, για τις τιμές και πότε θα το δούμε στην Ευρώπη θα το μάθουμε εν καιρώ.