Δύο συλλεκτικές εκδόσεις της Aston Martin

Δύο συλλεκτικές εκδόσεις της Aston Martin

Η Aston Martin γιορτάζοντας τη συνεργασία με το Henley Royal Regatta και θέλοντας να τιμήσει τον ιστιοπλοϊκό αγώνα που γίνεται στον Τάμεση, στο Λονδίνο, δημιούργησε δύο συλλεκτικές εκδόσεις της DB11. Πρόκειται για τις DB11 Henley Royal Regatta Volante και DB11 Classic Driver Edition. Η πρώτη συλλεκτική έκδοση είναι Cabrio έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και είναι σε λευκό χρώμα, με μαύρη κουκούλα και κόκκινα δερμάτινα καθίσματα.

Εκτός της αντίθεσης των χρωμάτων η Henley Royal Regatta DB11, διαθέτει σφυρήλατες γυαλιστερές ζάντες, σκουρόχρωμες δαγκάνες φρένων, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αυτοκίνητο είναι μοναδικό και η τιμή υπολογίζεται περίπου στις 230.000€.

Από την άλλη πλευρά η DB11 Classic Driver Edition είναι ότι πρέπει για συλλέκτες, αφού είναι βαμμένο με την περίφημη βαφή Charcoal Grey της Aston Martin. Η ομάδα Q της Aston Martin ανέπτυξε ένα πανέμορφο βαθύ, γυαλιστερό σκούρο γκρι χρώμα, το οποίο συμπληρώνεται από λεπτές πράσινες πινελιές.

Ο κινητήρας που κρύβεται κάτω από το καπό της DB11 Classic Driver Edition δεν είναι άλλος από το γνωστό V8 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 510 ίππους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο θα το αποκτήσουν μόλις 20 τυχεροί, με το κόστος να υπολογίζεται περίπου στα 230.000€.