Έρχεται το πρώτο MPV στην ιστορία της Volvo

Εδώ και καιρό οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για το αν η Volvo είναι στα πρόθυρα δημιουργίας ενός Minivan. Τελικά, οι ίδιοι οι Σουηδοί ήρθαν να διαλύσουν τα όποια σύννεφα υπήρχαν, επιβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει ένα νέο MPV. Ουσιαστικά πρόκειται για το EM90, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 12 Νοεμβρίου.  

Το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως η ηλεκτροκίνηση πλέον έχει πάρει τα ηνία σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο. Η αρχή του νέου MPV θα γίνει στην Κίνα και σιγά σιγά αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπές αγορές ανά τον κόσμο. Το νέο μοντέλο θα προσφέρει μεγάλη γυάλινη οροφή, ενώ οι πόρτες θα είναι συρόμενες για να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία και άνεση για τους επιβάτες.

Στο εσωτερικό υπάρχουν άπλετοι χώροι, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων. Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες, αλλά ενδέχεται να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 533 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία αναμένεται να ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα. Όλα τα παραπάνω θα φανούν στις 12 Νοεμβρίου όπου θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.