Η Rolls-Royce από το 2021 διαθέτει ένα καινούργιο τμήμα, το οποίο δημιουργήθηκε για την κατασκευή ειδικών μοναδικών κατασκευών για τους απαιτητικούς πελάτης της. Ποιος δε θυμάται την Boat Tail των 23.000.000€; Μετά το συγκεκριμένο μοντέλο σειρά πήρε η Droptail, όπου στο σύνολο θα κατασκευαστούν μόλις τέσσερις. Η πρώτη από αυτές είναι η La Rose Noire Droptail.

Η εν λόγω έκδοση πήρε το χρώμα και τις λεπτομέρειες από το τριαντάφυλλο Black Baccara, το οποίο εμφανίστηκε στη Γαλλία πριν από 25 χρόνια και έχει έντονη μυρωδιά και βελούδινη υφή. Έτσι η κατασκευή του αυτοκινήτου έγινε για χάρη της μητέρας της οικογένειας που το παρήγγειλε, αφού είναι το αγαπημένο της. Το βασικό στοιχείο των χρωμάτων είναι το σκούρο κόκκινο χρώμα (True Love), το οποίο συνδυάζεται με το χρώμα Mystery που θυμίζει κάτι από το ρόδι. Έτσι δημιουργήθηκε η La Rose Noire Droptail.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ανάλογα τη γωνία που το παρατηρεί ο καθένας το αυτοκίνητο αλλάζει χρώμα. Για να πετύχουν οι άνθρωποι της Rolls-Royce τη συγκεκριμένη βαφή χρειάστηκαν περισσότερες από 150 επαναλήψεις, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει 5 στρώσεις διαφανούς λάκας, με την κάθε μια να είναι αναμεμειγμένη με διαφορετικό τόνο κόκκινου. Παράλληλα, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.

Ένα ακόμα στοιχείο της Rolls-Royce La Rose Noire Droptail είναι η αφαιρούμενη σκληρή οροφή, η οποία μπορεί να το μετατρέψει σε ένα πανέμορφο Roadster, από ένα επιθετικό Coupe. Στο εσωτερικό υπάρχουν 1.603 μαύρα τρίγωνα από καπλαμά ξύλου, από τα οποία τα 533 είναι βαμμένα κόκκινα σχηματίζοντας τα ροδοπέταλα που πέφτουν από ένα τριαντάφυλλο. Τα δερμάτινα κόκκινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζουν το πήχη της πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων κρατάει την κλασσική αναλογική μορφή του. Στο ταμπλό υπάρχει το αναλογικό ρολόι 43 χιλιοστών, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το χρωματισμό του αυτοκινήτου.

Από μηχανικής πλευράς η Rolls-Royce La Rose Noire Droptail τροφοδοτείται από το V12 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 6,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 620 ίππους. Από όποια πλευρά και να δει κάποιος τη νέα Rolls-Royce La Rose Noire Droptail μπορεί να καταλάβει πως πρόκειται για ένα κόσμημα της αυτοκίνησης. Η οικογένεια που την απέκτησε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα την απολαύσει, αφού αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά οχήματα στον κόσμο. Όσο για το κόστος; Οι πληροφορίες θέλουν να έφτασε τα 30.000.000€.