Μια πανάκριβη μινιατούρα της Ferrari

ByXenofwntas

24/08/2023 ,

Κάποιοι από εμάς εκτός από τα πραγματικά αυτοκίνητα αγαπάμε και τις μινιατούρες αυτοκινήτων. Αυτές φυσικά είναι πολύ πιο προσιτές οικονομικά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να αποκτήσουμε όποιο μοντέλο θέλουμε χωρίς μεγάλα έξοδα. Πως θα σας φαινόταν όμως μια μινιατούρα που το τελικό κόστος φτάνει σχεδόν στην αγορά ενός αυτοκινήτου; Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη Ferrari 296 GTS.

Η Amalgam Collection είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει μινιατούρες. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Ferrari 296 GTS, η οποία κατασκευάστηκε σε κλίμακα 1:8 και θα κυκλοφορήσει σε μόλις 199 κομμάτια. Για να ολοκληρωθεί η κάθε μια από τις 199 χρειάστηκαν περισσότερες από 300 ώρες, ενώ είναι όλη χειροποίητη. Σίγουρα, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να την αποκτήσουν, όμως είναι άγνωστο αν θα πουληθούν και οι 199, αφού το κόστος αγοράς για κάθε μια μινιατούρα φτάνει τα 14.990€.

Μπορεί τα χρήματα να είναι αρκετά και κάποιος να σκεφτεί πως πλησιάζουν την αγορά ενός πραγματικού αυτοκίνητου, όμως υπάρχουν και κάποιοι που απολαμβάνουν αυτό το ακριβό σπορ της απόκτησης μιας τέτοιας μινιατούρας. Πάντως από το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως αξίζει και με το παραπάνω.