Στην Ευρώπη η Jeep έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της εξηλεκτρισμένης κίνησης, προσφέροντας ήδη για το σύνολο της γκάμας επιβατικών της μοντέλων εξηλεκτρισμένα SUV. Το πλάνο που αποκαλύφθηκε βασίζεται στην επιτυχία που έχει ήδη η τεχνολογία 4xe, με την εξέλιξη μιας γκάμας ικανών, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Η μάρκα μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει παρουσιάσει στην Ευρώπη τέσσερα μοντέλα μηδενικών ρύπων που θα καλύπτουν τις δημοφιλέστερες κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα αυτής της προϊοντικής επίθεσης, όλες οι πωλήσεις της Jeep στην Ευρώπη μέχρι το 2030 θα αποτελούνται από 100% αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο μοντέλο που εγκαινιάζει αυτή την επίθεση είναι το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger, ένα συμπαγές SUV, το οποίο αποκαλύφθηκε νωρίτερα το 2022 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030.

Το νέο Jeep Avenger θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, θα τοποθετείται κάτω από το Jeep Renegade και θα παράγεται στην προηγμένη και εξαιρετικά αποδοτική μονάδα παραγωγής του Tychy στην Πολωνία. Με αυτονομία που θα προσδιορίζεται στα 400 χιλιόμετρα, αυτό το νέο SUV με την εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος και τις αντίστοιχα εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, θα προσφέρει παράλληλα προηγμένη τεχνολογία, αλλά και ένα εξαιρετικά ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό με έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας.

“Το ολοκαίνουργιο Avenger θα προσφέρει τις θρυλικές ικανότητες των μοντέλων της Jeep σε ένα μέγεθος που ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό το σύγχρονο, διασκεδαστικό και γεμάτο χαρακτήρα SUV θα προσελκύσει όσους αναζητούν σε αυτή την κατηγορία μια εναλλακτική από την Jeep για ένα ικανό και μοντέρνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο”, δήλωσε η κ. Antonella Bruno, Επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη. Η παρουσίαση του Jeep Avenger θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν την ίδια ημέρα. Τα νέα Jeep Avenger θα φτάσουν στις εκθέσεις στις αρχές του 2023.