Το Hyundai i30 N είναι ένα από τα αυτοκίνητα που άλλαξε ολοκληρωτικά την Κορεάτικη φίρμα. Τώρα έρχεται η ώρα για την πρώτη ανανέωση του μοντέλου, που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες θα διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, νέα LED φωτιστικά σώματα, νέο διαχύτη, μεγαλύτερες απολήξεις στην εξάτμιση και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Οι ζάντες ζυγίζουν 14 κιλά λιγότερο, κάτι που σημαίνει πως θα μειωθεί και το βάρος του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 7”, ενώ αναμένεται να δούμε τη νέα  οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχουν τα συστήματα σύνδεσης για τα smartphone, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και ασύρματος φορτιστής.

Μηχανικά δε φαίνεται να έχουμε κάποια αλλαγή παραμένοντας κάτω από το καπό ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, που στην απλή έκδοση αποδίδει 250 ίππους και στην έκδοση Performance 275 ίππους και 35,9 κιλά ροπής. Αυτό που θα αλλάξει είναι το νέο DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων, το οποίο μεγαλώνει τη ροπή κατά 7%, φτάνοντας συνολικά τα 38,4 κιλά.

Το νέο κιβώτιο όπως αναφέραμε δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό με τη λειτουργία N Grin Shift να ανέβει η ροπή, αλλά και με τη λειτουργία N Power Shift να έχει καλύτερη και πιο γρήγορη απόκριση το γκάζι. Μπορεί οι αλλαγές να έρχονται περισσότερο στο οπτικό κομμάτι και λιγότερο στο μηχανικό, όμως με το νέο κιβώτιο το i30 N αναμένεται να έχει πιο γρήγορη αλλαγές ταχυτήτων και μεγαλύτερη δύναμη προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις.