Η Mercedes μετά από καιρό κατάφερε να γιορτάσει μια ακόμα επιτυχία με την ιστορική της νίκη στο θρυλικό αγώνα Mille Miglia. Αυτή τη φορά, η νίκη ήρθε με τη θρυλική μορφή του roadster της Mercedes – Benz SL Class. Έτσι οι Γερμανοί δημιούργησαν μια επετειακή εκδοχή της στη σύγχρονη μορφή της. Η πλήρη ονομασία του επετειακού μοντέλου είναι Mercedes – Benz SL550 Class Special Edition “Mille Miglia 417”, τονίζοντας τη νίκη σε ένα από τα πιο δύσκολα Rally στον κοσμό.

mercedes benz sl550 special edition mille miglia 417 3Με αυτό το νέο μοντέλο, η Mercedes τιμά τη νίκη της πριν από 60 χρόνια, όταν οι οδηγοί John Fitch και Kurt Gessl οδήγησαν μια Mercedes – Benz 300SL του 1955 κατακτώντας την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στο φημισμένο αγώνα 1955 Mille Miglia, τερματίζοντας μπροστά από έναν αριθμό ειδικά κατασκευασμένων αγωνιστικών αυτοκινήτων και άλλων sports cars. Το 300SL έτρεξε με το “417” στα πλαϊνά του, ο οποίος ήταν και ο αριθμός μητρώου του αγώνα, και συνέβη να ξεκινήσει στις 4:17 το πρωί. Για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου στην ιστορία της Mercedes, μια ειδική έκδοση SL – Class Roadster προσφέρεται για τους πελάτες της σύγχρονης εποχής.

Η Mercedes – Benz SL550 Class Special Edition “Mille Miglia 417”, προσθέτει μια υγιή δόση στην οπτική αισθητική, από μια 400 SL και από μια 500SL roadster. Διαθέτει μια κόκκινη – μαύρη αντίθεση στα χρώματα, με ματ μαύρο χρώμα στην οροφή και κόκκινες λεπτομέρειες στη μπροστινή και πίσω αεροτομή. Οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων κρύβονται πίσω από τις μαύρες ζάντες των τροχών της AMG Sport, τα οποία διαθέτουν μια κόκκινη γραμμή περιμετρικά.

mercedes benz sl550 special edition mille miglia 417 2Στο εσωτερικό, το τιμόνι αποκτά δύο τμήματα με κόκκινο χρώμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα δερμάτινα κομμάτια, καθώς και οι επιφάνειες διαθέτουν κόκκινες ραφές. Στην περίπτωση που κάποιος την αποκτήσει και ξεχάσει ποια έκδοση της Mercedes – Benz SL – Class οδηγεί, στα προσκέφαλα έχει αποτυπωθεί το έμβλημα “SL Mille Miglia” για να μη ξεχαστεί ποτέ.

Όσο για τις τιμές; Προς το παρόν είναι άγνωστες, αν και φημολογείται πως τουλάχιστον στην αμερικάνικη ήπειρο θα είναι σχετικά φτηνές έτσι ώστε να αγοραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται η τελική τιμή να είναι κάτω από τα 40.000€ χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται.