Επετειακή έκδοση του Touareg για τα 20 χρόνια του

Η Volkswagen θέλοντας να γιορτάσει τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του Touareg δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση με την ονομασία EDITION 20. Το γερμανικό SUV θα διαθέτει την αποκλειστική νέα βαφή Meloe Blue, τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, το λογότυπο EDITION 20, φιμέ πίσω τζάμια και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου Bogota μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη μεγέθους 15”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τα δερμάτινα καθίσματα και τις καπιτονέ ραφές. Παράλληλα υπάρχουν και οι κόκκινες πινελιές που ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το εσωτερικό. Ο επιλογέας ταχυτήτων διαθέτει το λογότυπο EDITION 20, ενώ υπάρχουν και τα πεντάλ αλουμινίου.

Μηχανικά το Touareg EDITION 20, θα προσφέρεται με τέσσερα σύνολα. Ένα βενζίνης, δύο πετρελαίου και μια Plug-in Hybrid έκδοση. Η έκδοση βενζίνης είναι με το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 340 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Η βασική έκδοση πετρελαίου είναι με το V6 TDI κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 231 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά.

Η επόμενη έκδοση πετρελαίου είναι με τον ίδιο κινητήρα, αλλά τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 286 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά. Τέλος, υπάρχει και η Plug-in υβριδική έκδοση, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 381 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61,1 κιλά. Και οι τέσσερις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς..

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε κάποιες χώρες ήδη βρίσκεται στον τιμοκατάλογο η συγκεκριμένη έκδοση, αλλά με τη χώρα μας ακόμα να μην είναι μέσα σε αυτές. Τέλος, η τιμή του αναμένεται να είναι ακριβότερη από το απλό Touareg που κυκλοφορεί στη χώρα μας και ξεκινά από 55.672€.