Η SEAT, κυρίαρχη στις πωλήσεις CNG τα τελευταία χρόνια, διαθέτει την πληρέστερη γκάμα αυτοκινήτων φυσικού αερίου στην αγορά, η οποία έρχεται πλέον να συμπληρωθεί με την έναρξη διάθεσης του νέου Leon, σε 5θυρο και Sportstourer αμάξωμα, το οποίο εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.5 ΤGI ΕVO (130 ίππους), αρχικά σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο DSG. Οι 3 δεξαμενές φυσικού αερίου του νέου Leon έχουν συνολική χωρητικότητα 17,3 κιλά και χαρίζουν αυτονομία 440 χιλιόμετρα με αποκλειστική χρήση CNG, ενώ το αυτοκίνητο εφοδιάζεται και με ένα ρεζερβουάρ ασφαλείας βενζίνης 9 λίτρων.

Τα μοντέλα CNG προσφέρουν αξεπέραστη οικονομία, χαμηλές εκπομπές CO2 που εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ένα κόστος κίνησης περίπου 30% χαμηλότερο σε σχέση με το Diesel ή 50% χαμηλότερο σε σχέση με τη βενζίνη. Το Φυσικό αέριο σαν καύσιμο εξασφαλίζει άριστη καύση, με αποτέλεσμα 1 κιλό CNG να αντιστοιχεί σε 1,5 λίτρα βενζίνη ή 1,3 λίτρα Diesel, ενώ οι εκπομπές ΝOx είναι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 50% χαμηλότερες σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Σημειώνουμε ότι το 2020, η διείσδυση του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ανήλθε σε ποσοστό 1,7% της συνολικής αγοράς, ενώ η SEAT κατέκτησε μερίδιο 32% της αγοράς CNG. Η νέα παροχή δωρεάν καυσίμου για έναν χρόνο, έχει υπολογιστεί με μία μέση κατανάλωση φυσικού αερίου για τα τρία μας μοντέλα (Ιbiza, Arona και Leon) 3,5 κιλά/100χλμ, για 14.000 χιλιόμετρα σε ετήσια βάση και με σημερινή τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου στα 0,834€/κιλό.