Η Ford πάντα έχει τον τρόπο να συναρπάζει. Αυτό κάνει για ακόμα μια φορά με το MS – RT Transit Custom όπως το ονόμασε, το οποίο διαθέτει αγωνιστική επιρροή από την ομάδα της Ford M – Sport. Το διαφορετικό αυτό επαγγελματικό μοντέλο (μόνο επαγγελματικό δεν το λες) περιλαμβάνει νέο αγωνιστικό προφυλακτήρα, προβολείς ομίχλης, εμπρόσθιο διαχύτη, πίσω αεροτομή και αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης.

Το αμάξωμα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με τις ζάντες αλουμινίου Anthracite OZ Racing μεγέθους 18” και τα ελαστικά Hankook Ventus S1 evo2. Αυτός ο συνδυασμός γίνεται περισσότερο ισχυρός με τα ελατήρια της Eibach. Εσωτερικά το MS – RT Transit Custom διαθέτει χειροποίητα δερμάτινα καθίσματα από Nappa και σπορ τιμόνι από ανθρακονήματα.

Επιπλέον, υπάρχει το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford με δορυφορική πλοήγηση, διπλές πλευρικές θύρες φόρτωσης, φωτισμό χώρου φόρτωσης, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και αναστροφής, θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενα καθίσματα και φωτιστικά σώματα HID με ενσωματωμένα φώτα ημέρας.

Μηχανικά το MS – RT Transit Custom τροφοδοτείται από τον κινητήρα πετρελαίου TDCi EcoBlue χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 170 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 41,2 κιλά. Η κίνηση γίνεται μέσο του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή του αντίστοιχου αυτόματου.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέσα στην άνοιξη στη αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιό του Pontypool της Νότιας Ουαλίας. Η τιμή είναι άγνωστη, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να ετοιμάσει ένα ταξίδι μέχρι το νησί, αφού στη χώρα μας πολύ δύσκολα θα το δούμε.